Jag skulle byta ut ettusen imorgon, mot ett enda igår.




While ridin' on a train goin' west,
I fell asleep for to take my rest
I dreamed a dream that made me sad,
Concerning myself and the first few friends I had.

With half-damp eyes I stared to the room
Where my friends and I spent many afternoon
Where we together weathered any storm,
Laughin' and singin till the early hours
of the morn.


By the old wooden stove where our hats was hung
Our words were told, our songs were sung
Where we longed for nothin' and were quite satisfied
Talkin' and a-jokin- about the world outside.



With haunted hearts through the heat and cold,
We never thought we could ever get old

We thought we could sit forever in fun
But our chances really was a million to one.



As easy it was to tell black from white,
It was all that easy to tell wrong from right
And our choices were few and the thought never hit
That the one road we traveled would ever shatter and split



I wish, I wish I wish in vain
That we could sit simply in that room again
Ten thousand dollars at the drop of a hat
I'd give it all gladly if our lives could be like that.






Adam spelade den här låten för mig den sista kvällen.
Jag hade en klump i magen hela den kvällen för jag visste ju att något stort nalkades, men känslan överröstades av alkoholen och den minst lika berusande känslan av att vara med sina vackra vänner. Vi hade roligt; trots att vi satt på ett sunkigt hak vid Fridhemsplan så hade vi fantastiskt roligt (kanske var det på grund av det). Vi drog välbekanta skämt, skrattade högt åt varandra och jag uppfann ett perfekt ölspel.


Och mot slutet av kvällen satt där då Adam, den magiske, tvärsöver bordet, och vi var fulla och glada men plötsligt blev han allvarlig och sa till mig att snälla du måste lyssna på det här, den här låten jag har. Jag frågade vilken det var och han sa att det var en Dylan låt som han funnit och att han hade lyssnat och att Ivannia, den här låten handlar om oss, vi, du måste lyssna.


Så jag gjorde det. Och han hade rätt, Adam du hade rätt; den låten handlar om oss, vi. En text om oss och våra strapatser, galna och i vissa fall illegala som dom kunde vara; om alla våra dagar i ett litet hål i väggen när vi inte fann anledning att bry oss det minsta om världen utanför. Det var den ljuvaste formen av eskapism och jag ångrar inte för en sekund alla de dagar jag slängde bort på att spela tv-spel, bli full bara för att det var tisdag, dygna, äta nudlar, röka och spela poker med er. Varför skulle jag göra det? Det var kärlek, alltihop. Det allra allra värsta var alltid, utan undantag, att se er gå, och trots att det gått månader så har jag fortfarande inte vant mig vid att sova ensam igen.




Men jag har inte orkat lyssna på den efter den kvällen. Jag orkar inte minnas, och jag orkar inte sakna. Jag orkar inte vara ledsen, jag orkar inte gråta och jag orkar inte sörja vårt farväl som inte blev av i vissa fall och som gick fruktansvärt fel i andra. Det är inte Norrköpings fel, inte alls. Det är litegrann livets fel, kan man väl säga. Saker händer och man har ingen kontroll.


Och för övrigt, så är det väldigt mycket jag inte orkat sen jag var i Stockholm senast, men trots det så gör jag allt ovanstående. Samtidigt. Mitt hjärta orkar inte, det heller, egentligen. Men, lustigt nog, så kommer den väl att orka ändå.


-------------


Åh jag vet inte vad jag vill säga, men jag börjar få ont i ögonen och jag vet att det är den återhållna gråten som vill forsa fram likt vatten från spruckna vallar, men klockan är alldeles för mycket för det. Dessutom har jag lovat min pappa att hjälpa honom i butiken imorgon, men jag kommer aldrig kunna somna nu.


--------------



Kanske det. Vad har man för val? It's either live or die.




Och Arantxa, hon har samma nagellack som du.

Det roligaste är


att jag var fan depp redan innan jag kom på att det är alla hjärtans dag idag...!!



-------------


Woooooooooooow..



Frukost


vore fruktansvärt gott just nu. Synd bara att det inte finns något ätbart alls här hemma. Och jag skulle förstås kunna gå och handla på ICA:n som ligger inte ens 2 minuter bort. Men jag ser inte klok ut. Och det är kallt. Så nä.

Nä.


----------

Men te kanske?  Ja! Och en bra film.



Vacker lördagsmorgon.



Saudade


Every single day.






If you don't believe me, you'll have to learn the hard way





Men det var nog mitt fel, tror jag.


-----------

Woooooooow vad jag behöver bli full i detta skede av mitt liv...!


MEDDELANDE TILL LINA "PIPPI" STRÖMBÄCK:


Kan du flytta in i din jävla lägenhet så att jag kan få komma och hälsa på och ha fylleslag, snart??? Dina sköna polare, din brorsa och en jävla massa sprit! Ja? Kom IGEN!


Klart slut.





Nä men vafan vet jag


Aeh.


Tänkte skriva ett långt inlägg där jag säger en massa saker, men halvvägs kom jag på att det vore ett a) väldigt dåligt inlägg (det räcker med att man har varit journalist i en vecka, efter det kommer du alltid att vara kritisk till allt du skriver) och b) ett väldigt patetiskt inlägg. Så jag raderade det och skriver det här istället, som förvisso kanske inte kommer att få några litterära priser, men som åtminstone inte är lika patetiskt som det jag tänkte skriva. Lite värdighet får man väl ändå försöka uppbåda, kan jag tycka



Till en följd av mitt raderingsbeslut har jag alltså inte så himla mycket att säga ikväll, eftersom det enda jag kan komma på att prata om är det dravel jag upprepar varje dag. Och sen så måste jag påminna mig själv om att självförakt är precis lika patetiskt som självömkan. Iallafall...


Men, aeh! Vi skiter i det här. Klockan är hursomhelst halv 5 på morgonen, jag HAR sovit men har vänt ordentligt på dygnet; ett nytt HIMYM-avsnitt OCH Glee-avsnitt är på ingång; jag har dessutom cola, en bra bok, bra musik, cigg och en baguette jag kan äta om jag blir hungrig. Bättre än såhär kan det faktiskt inte bli en natt som denna och man kanske ska vara lite tacksam.

Till Jessica Myllykangas


Mumin, läser du detta? Det tror jag att du gör. Skulle bara meddela att jag läste just igenom din gamla blogg eftersom jag fortfarande inte kan sova, men att det fick mig på oerhört gott humör eftersom jag helt plötsligt verkligen mindes hur fantastiskt roligt vi hade i somras. Herregud vad jag skrattade åt alla minnen som ploppade upp och sen skrattade jag särskilt åt ditt inlägg (som förvisso inte hade något med vår sommar att göra) där du varnar oss för tillfällen det inte passar sig att sjunga på Aerosmith:


"sjung aldrig aerosmiths - i just died in your arms tonight på en gravgård.

det är inte passande. jag gjorde det för några veckor sen när jag väntade på mommo, o när jag kom på vad jag sjöng försökte jag febrilt komma på en annan låt att sjunga, och det fick bli imse vimse spindel.

ibland undrar man nog."


HAHAHAHAHA åh herregud det gjorde hela den här sömnlösa natten så oerhört mycket bättre! Så på grund av detta så tillägnar jag dig detta inlägg - Mumin, du får mig att må lite bättre när du inte ens är här. ♥
Nej nu är jag istället ledsen för att jag inte kunde frysa tiden... Åh. Jag inbillar mig inte, va? Vi var lyckliga, helt jävla saliga. Tänk om jag kunnat kapsla in våra minnen; fångat dom och sparat dom i en burk där dom kunnat lysa upp min dag närsomhelst.

DEAR RELATIONSHIP-GENIUS

Det här är ju hemskt. Till och med den jävla katten sover.

-------

Becca kom hem till mig igår morse.
Hon väckte mig obarmhärtigt genom att plinga på dörren klockan 11 på morgonen och jag, som somnat klockan 7, stapplade upp och ville dö. Höll på att få mina böner besannade när jag slog tån i tröskeln. God morgon indeeed.

Men som tur var så hade hon anständigheten att köpa med sig lunch, så det var okey. Så satt vi där i mitt rum och käbblades lite (som vanligt; jag och Becca är alltid precis på gränsen att bli sjukt förbannade på varandra, men ingen av oss orkar riktigt go there så det slutar alltid med att någon av oss säger något lite kul och så skrattar vi och sen är vi inte irriterade längre), och så från ingenstans så säger Becca att Ivannia förlåt men jag måste
verkligen säga det här: fyfan vad du är ful just nu.


Och det där kunde jag väl inte försvara mig mot riktigt, jag hade ju precis vaknat och tvingats kliva upp ur min säng efter oerhört få timmar herregud, så jag tycker att jag var lite berättigad till att vara sjukt ful. Så jag skrattade och Becca skrattade och sa att allvarligt kolla inte dig själv i spegeln och då garvade vi lite till. Det är sån grej jag och Becca kan säga till varandra; en del i tjusningen att umgås med henne.

Hursomhelst, min poäng: det var fan länge sen jag kände mig annat än vrålful. (OBS fiskar inga sympatipoäng hos någon whatsoever, försöker bara dela med mig av en universiell känsla här.) Så när Becca sa sådär så tog jag inte åt mig - jag genomgår helt enkelt en väldigt ful period just nu. Jag finner liksom inget värt i mitt utseende för ögonblicket, så till följd av detta så har jag inte sminkat mig på 1 månad, knappt orkat klä mig i anständiga kläder eller ens en vettig, ren outfit (klänningen jag har just nu är smutsig), eller orkat bry mig om att mitt hår är platt och livlöst. Förvisso så duschar jag fortfarande så ofta som anständigheten kräver och jag försöker iallafall ha hela strumpbyxor, men det är inte så mycket mer än så.


Då undrar jag, är det okey att försumma sitt utseende på det här viset? Antagligen inte. Dagens samhälle. Eller något. Min mor finner detta förstås oacceptabelt då Andrea Santander inte direkt är en gosig bullmamma i foppatofflor och vida kjolar - jag kan inte minnas att min mamma någonsin vistats ute i allmänheten i annat än i klackar och fullt sminkad. Hon tittade på mig idag och suckade och sa att Ivannia snälla du kan väl åtminstone försöka? Du är blek, ditt hår är fett och dina kläder är smutsiga - gumman du ser ju ut som skit, kom igen nu hjärtat, gaska upp dig.

Jag skakade sorgset på huvudet och sa mamma jag är ledsen men det blir inget. Orkar inte. Så kan det vara. Det här är förresten också något nytt. Jag lär mig oerhört mycket nytt om mig själv nuförtiden. 2011 va, vilken jävla start. Om året fortsätter såhär så är chansen stor att jag innan årets slut beslutar mig för att korta mitt liv med ett par decennier.



Men iallafall. Detta med att inte kunna uppbåda tillräckligt med styrka för att bry mig om att jag ser ut som en påse skit, har aldrig riktigt hänt mig förut. Gör jag mig ful (-are? Ödmjuk/ärlig kanske man ska försöka vara)för att jag känner mig ful inombords eller vad är grejen? Det vore ju hobbypsykologens analys, men jag tror att det handlar om att jag känner mig grå, inte ful. Menlös, osv etc etc. Hur det än är med den saken så känns mitt beteende ju inte det minsta konstruktivt (ett av mina favoritord). Snarare väldigt kontraproduktivt, om något(ännu ett av mina favoritord).


Sen så funderar jag dessutom på hur det kommer sig att så många av mina vänner är så snygga så att man kan dö. Allvarligt, procentuellt måste jag ju vara över genomsnittet. Tror mig minnas att jag fått beröm för detta också, någon gång när (K)in(g)visible (jag vet, genialiskt, tack) bläddrade igenom mina vänner på Facebook och konstaterade att andelen snygga tjejer var skyhög.

Och när vi ändå är inne på ämnet så tänker jag på det Coco Chanel sa, att det finns inga fula människor - bara lata. Och oerhört lat är jag sannerligen.

Ytligt inlägg den här gången. Men jag är ganska ytlig. Det syns bara inte (mångbottnat skämt - haha).

-------

I övrigt så undrar jag hur jag konstant finner människor som försätter mig i situationer som dessa. Lyckliga, lyckliga jag, verkligen.


Och om man ska dra ett streck från den tankebubblan så undrar jag vilken tidsgräns man bör sätta på sorg.

Så ont


Det som aldrig upphör att förundra mig är hur mycket smärta andra människor kan åsamka en.

It's better if you don't understand: pt. II


Funderar på att ta min svågers råd och uppsöka vårdecentral. Det är liksom inget kul längre, det här med insomnia; förr brukade jag inte ha något emot att vakna klockan 5 på eftermiddagen. Det var till och med lite skönt. Men nu så hatar jag det verkligen och jag måste fixa detta, det är inte roligt alls. Dessutom så har det blivit värre i och med att jag åtminstone förr ville sova ("ville" som i: "jag sover hellre bort min tid än och lever det här jävla skit livet"), men nu vill jag inte ens det. Jag hatar att sova, det påminner en bara om hur ensam man är.


Äh ni fattar säkert inte. Skitsamma, min poäng är iallafall att jag måste ordna det här för efter 5 år så får det väl tamigfasen vara nog...


----------


Det var förresten länge sedan jag grät för att jag saknade någon så mycket... Och då menar jag liksom inte på ett sånt där "jag-älskar-dig-snälla-kom-tillbaka"-viset (det har jag för övrigt tillbringat tillräcklig mycket tid att göra nu på sistone, för fan.. fast snälla tro inte att jag brukar göra det för vem som helst så vänder sig om och lämnar mig, utan det är bara särskilda hjärtekrossare som lyckas med det - säg inte att jag inte är selektiv), utan liksom man ser en bild på en vän man inte träffat på ett tag och så saknar man människan - för tillfället har man liksom glömt allt det röviga som personen kunde göra som verkligen kunde reta gallfeber på en, och man minns bara dom fina sakerna... Hur roliga och snälla dom var, och hur många kvällar man raglat hem tillsammans efter en lyckad kväll.


Nu gjorde jag det iallafall. Adam, åh Adam, min underbare vän, är på vift i Asien och kommer att vara det till april. Gick in på hans reseblogg (<----- klicka!!!!) och läste hans första inlägg: han har det riktigt gött verkar det som. Va fan: han flydde kalla, meningslösa Sverige mitt i mörkaste vintern och flög till andra sidan jorden - vem fan skulle inte ha det gött, liksom.


Anyways. Nu har jag hämtat mig. Men det är ändå rätt fint, tycker ni inte? Det är fan kärlek. Jag tror Adam skulle ha blivit riktigt rörd.


------

Daaaag.. vad är det nu? 26? 26.


kul!

Ta livet av dig


Apropå något helt annat nu:


det finns verkligen ingenting. Jag måste bara upprepa det här - INGENTING. Som gör mig så förbannad som människor som är så JÄVLA DUMMA, alltså verkligen IQ-befriade. Människor som beter sig som patetiska jävla 2-åringar, människor som inte har ryggrad, värdighet eller på något annat vis berättigar sin jävla existens, och som bara rent allmänt inte fattar själva hur jävla dumma dom är. Jag hatar dessa människor med all kraft jag kan uppbåda och jag önskr dom så mycket helvete så att ni kan inte föreställa er. Jag vill köra över dessa människor med en FUCKINGJÄVLA GAFFELTRUCK eller jävla golfbil eller vad fan som helst på fyra hjul; jag vill köra deras huvuden i betongväggen, sparka dom i röven, VAD FAN SOM HELST FÖR JAG HATAR DOM SÅ JÄVLA MYCKET.


På riktigt. Alla idioter tag er fucking akt för dom som hamnar i min väg blir mosade FÖR JAG HATAR ER!


Och nu kan det mycket väl vara så att jag är uppumpad med testosteron efter att ha tittat på 12 avsnitt av Entourage i rad och alltså fått en stor dos av min hjälte Ari Gold - men på riktigt, jag identifierar mig med killen för i helvete vad puckade människor kan vara och jag önskar jag hade så mycket stake som Ari att ta en jävla paintball gun, gå in i kostym och gasta och skjuta ner idioterna jag hatar.


Sen så är ju han hatad av 75% av alla i serien, men ändå.


För att demonstrera likheten i vårt inre landskap (jag bara bryr mig mer om vad folk tycker om mig), kommer här en Youtube-video med  ovannämnda paintball-situation, och ni får en hint om hur förbannad jag blev på en patetisk jävla typ min polare inte har vett att lämna.





 

Sådärja. Perfekt, nu mår jag redan lite bättre.

 

-----------

 

Annars så har idag varit en bra dag.


Nej, vissa dumheter orkar man inte ens bemöta






Och andra önskar man blev bemötta.

RSS 2.0